16 mei 2017 | Dossier: Bedrijfsvoering, Promotie,

Op zoek naar omzet? 3 plekken om te starten [blog]

Ben jij op zoek naar meer omzet voor je winkel? Maar vraag je jezelf af waar je die omzet vindt? Zoek niet verder: in deze blog vertelt Marian Bekkers op welke 3 plekken je moet starten.

Voerbakken

De afgelopen jaren heb ik honderden winkeliers geholpen, en na al die bezoekjes en gesprekken is er een duidelijk patroon zichtbaar in waar omzet blijft liggen. En dat patroon, dat deel ik vandaag met jou. Zodat ook jij weet waar je moet beginnen wanneer je op zoek bent naar extra omzet.

#1 Je service

De eerste plek: je service. Ofwel de verkoopgesprekken die je voert en de diensten die jij aan je klant levert. Op die plek blijft gigantisch veel omzet liggen. Omdat er te weinig aandacht wordt gegeven aan de klant.

Medewerkers zijn te druk bezig met andere taken, klanten worden niet begroet of aangesproken of medewerkers zijn bang over te komen als een opdringerige verkoper. Allemaal waarschuwingstekens dat er omzet blijft liggen. (En voor de duidelijkheid: nee, ik ben ook geen fan van opdringerige verkopers. Maar wel van een pro-actieve houding.)

#2 Je presentaties