31 mei 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Open dag bij Stichting Nationale Dierenzorg in Wassenaar

Op 9 juni opent Stichting Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg 56 in Wassenaar haar deuren voor publiek. Tijdens deze open dag krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van de verschillende afdelingen en kunnen ze met eigen ogen zien hoe seniorhonden en -katten leven en hoe ze verzorgd worden. Maar er staat meer op de planning voor die dag.


Zo is ook de dierenambulance aanwezig. De medewerkers en vrijwilligers van de dierenambulance delen graag hun avonturen en bijzondere meldingen, en geven tips over waar je op moet letten in je eigen omgeving. Dit is het seizoen van de jonge dieren, dus het is handig om te weten wanneer je wel of niet moet bellen met een melding.

Er zijn diverse foodtrucks waar je kunt genieten van een hapje, drankje en ijsje terwijl je naar de demonstraties kijkt of over de markt struint. Op de markt vind je Stichting Nationale Dierenzorg en partnerorganisaties zoals Wildopvang Haaglanden en Vogelopvang de Wulp, omringd door creatieve kraampjes met een divers aanbod.

Daarnaast geeft schaapherder Didi demonstraties op het weiland naast de markt en zijn er op het omheinde uitlaatveld demonstraties van The Floaters en Flowdogs. In de boerderij kun je bij de receptie terecht met vragen over beschikbaarheid in het pension en in de opkamer vind je de tentoonstelling van het Viervoetersbuffet, waar Stichting Nationale Dierenzorg dit jaar beneficient van is.

De open dag vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur aan de Zijdeweg 56 in Wassenaar. 
Kinderen zijn van harte welkom. Er zijn kinderactiviteiten en een uitdagende speurtocht!