26 juni 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Drie jubilea tijdens open dag Dierenopvangcentrum Tholen

Dierenopvangcentrum Tholen hield dit jaar open dag voor al hun klanten en relaties. Zij vierden maar liefst drie jubilea ineen. Medewerkster Renée: “Het CVAB bestond vorig jaar 30 jaar, dit jaar bestaat de Elkie Stichting 25 jaar en volgend jaar zitten we 25 jaar op het eiland Tholen.”

Open dag bij CVAB
Foto: Cok en Angeline Verhoek van Dierenopvangcentrum Tholen

Dierenopvancentrum Tholen bestaat naast het dierenpension uit gedragscentrum CVAB (Centrum voor attitude en begeleiding) waar onder andere gehoorzaamheidstrainingen en privélessen worden gegeven. Ook is er een dierenasiel van de Elkie Stichting met een dierenambulance.

Fris windje

Tijdens de open dag was het warm, heel erg warm. “Dan is het fijn dat er op Tholen vaak een fris windje waait”, lacht medewerkster Renée. “Het was hier op een van de warmste zaterdagen van het jaar, heel goed te doen. Sterker nog: het was heerlijk, qua weer én qua sfeer.” Renée vervolgt enthousiast: “Mensen konden overal op het bedrijf rondkijken, er waren kraampjes, demonstraties, een fotowedstrijd en er waren workshops voor speurhonden die compleet waren volgeboekt. Wij hadden zelf een kraampje waarin we koeken en muffins verkochten. De opbrengst daarvan werd verdubbeld door Stichting Dierenlot, de zogenaamde Dierenlot verdubbelaar.”

Airco in de kattenverblijven

Dierenopvangcentrum Tholen hoopt straks met de opbrengst van deze verkoop en de verdubbelaar een airco te kunnen realiseren in de extra kattenverblijven. Zo kunnen alle katten, ondanks het windje op Tholen, altijd het hoofd koel houden.