27 juni 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Oudste Dibevo-lid bestaat honderd jaar

In september 1924 begon de opa van Piet Bakker zijn winkel in granen, zaden en vogels in de Haagse Thomsonlaan. Kleinzoon Piet kwam als klein jochie al bij zijn grootvader over de vloer en nam de winkel in 1968 over. Deze inmiddels tachtig jaar jonge Piet staat nog dagelijks in het bedrijf dat vandaag de dag Dierenspeciaalzaak Zandvliet heet. Met veel plezier én sinds 2006 samen met zijn zoon Edwin.

Edwin werkte voorheen in de IT, maar heeft het prima naar zijn zin in het familiebedrijf. Piet vertelt dat hun bedrijf al honderd jaar in dezelfde straat gevestigd is, al die jaren in dezelfde familie bleef én bovendien al sinds 1936 – dus 88 jaar – lid van Dibevo is. Daarmee is Dierenspeciaalzaak Zandvliet het oudste Dibevo-lid.

Jubileumfeest

De officiële honderdjarige verjaardag van Dierenspeciaalzaak Zandvliet is op 11 september. Piet: “We gaan leuke acties doen voor klanten en ook de wijkvereniging gaat die maand aandacht besteden aan ons jubileum. Of we het predicaat ‘koninklijk’ gaan aanvragen? Dat weten we nog niet. Daar gaat een hele procedure aan vooraf en er zijn kosten aan verbonden. Daar moeten we nog even over prakkiseren.”

Bijzondere kelder

Tien jaar geleden verhuisde Dierenspeciaalzaak Zandvliet vijf panden verder, ook in de Thomsonlaan. Piet: “Het nieuwe pand is iets groter dan het oude en we hebben het helemaal later onderkelderen. In die kelder hebben we onze opslag, met een glijbaan.” Even denken we dat Piet een geintje maakt, maar die glijbaan schijnt er écht te zijn. “Mijn kleinkinderen – ze zijn nu 15 en 18 – vonden dat vroeger prachtig, maar vandaag de dag glijden er alleen nog goederen vanaf. Of ik zelf de verleiding kan weerstaan? Ja hoor, dáár ben ik met mijn tachtig jaar dan weer net een beetje te oud voor.”