11 juni 2024 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Overname van pincontracten ABN AMRO door Buckaroo

Buckaroo heeft recent de pincontracten van ongeveer 10.000 klanten van ABN AMRO overgenomen. Ondernemers die dit aangaat, hebben een brief van Buckaroo ontvangen waarin staat dat per 1 juni bij de overgang van het pincontract ook automatisch creditcardbetalingen worden geactiveerd. Buckaroo stelt dat deze wijziging verplicht is, maar dit is niet het geval. Mogelijk hebben ook bedrijven uit de Dibevo-sector hiermee te maken.

In de brief verwijst Buckaroo naar de nieuwe regels van Mastercard en Visa, de zogenaamde 'Honor All Cards Rule', waardoor de dat creditcardbetalingen zijn geactiveerd. Buckaroo rekent hiervoor bovendien hogere, niet-onderhandelbare tarieven.

Uitzondering op EU-wetgeving

De Betaalvereniging geeft aan dat er binnen de EU een uitzondering geldt op de 'Honor All Cards Rule' van de kaartmaatschappijen. De EU-wetgeving staat winkeliers toe creditcards die binnen de Europese Economische Ruimte (EER) zijn uitgegeven, uit te sluiten. Veel ondernemers accepteren bewust alleen debetcardbetalingen en geen creditcardbetalingen.

Laat van je horen

De Betaalvereniging heeft Buckaroo aangesproken op deze handelswijze en ook Dibevo plaatst via de Betaalvereniging vraagtekens bij deze aanpak. 

Heb jij hiermee te maken, laat het ons weten. Zo kunnen wij concrete voorbeelden en problemen meenemen in het overleg over betalingsverkeer.