11 december 2019 | Dossier: Ledennieuws

Pets Place Muiden organiseert liefdadigheidsactie met kerstdagen

Het aantal huishoudens dat langer dan 4 jaar moet rondkomen van een laag inkomen (minder dan 1040 euro netto per maand op basis van alleenstaande) blijft volgens het CBS toenemen. Daarom komt Pets Place in Muiden op 14 en 15 december in actie om voedsel in te zamelen voor huisdieren van wie de baasjes het niet zo breed hebben. Bezoekers kunnen op die dagen iets extra’s kopen en dit doneren. De Voedselbank voor Dieren uit Almere zorgt er vervolgens voor dat de lekkernijen voor de feestdagen bij de dieren uit de regio terechtkomen.

Kerstactie dierenwinkel Pets Place Muiden
 
Het dierenasiel in Almere-Buiten is al meer dan tien jaar naast asiel ook een voedselbank voor dieren. Afgelopen jaar hielden zij al een inzameling in de dierenwinkel in Muiden. Bedrijfsleider van Pets Place Muiden Anoeshka Reintjens: “Dit was een spontane actie zonder aankondiging of promotie. Tot onze blijdschap was het een enorm succes en was er genoeg opgehaald voor de voedselbank om een half jaar lang dieren mee te voeden.” Dit jaar wordt er rond de inzameling een heus kerstevenement georganiseerd met de verwachting dat er door deze extra drukte in de winkel er opnieuw veel voedsel kan worden ingezameld. Reintjens: “Wij gunnen ook de dieren van deze mensen een fijne kerst.”

December ‘uitgeefmaand’

De decembermaand is voor veel mensen een echte ‘uitgeefmaand’. Naast cadeaus voor de feestdagen wordt in december ook meer uitgegeven aan goede doelen dan in de rest van het jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat in dat Nederlanders jaarlijks gemiddeld zo’n 133 euro spenderen aan goede doelen, dat komt neer op 0,4% van het totaal te besteden inkomen.

Bron en foto: Pets Place