22 juni 2015 | Dossier:

PetsYmotion Dier & Kado viert 20-jarig bestaan

PetsYmotion in Deurne

PetsYmotion Dier & Kado viert op 28 juni zijn 20-jarig bestaan. De dierenspeciaalzaak annex cadeaushop van Hans en Anja Steegs met de medewerkers John en Twan viert dit van 22 tot en met 27 juni met hun klanten. Elke kassabon geldt als een lotnummer met verschillende prijzen. De trekking is op zaterdagmiddag 27 juni.

Ook voor mensen zonder huisdieren

Hans en Anja Steegs begonnen op 28 juni 1995 als Dobey de Dierenspeciaalzaak. In 2010 werd het pand uitgebreid van 200 naar 500 m2. Door deze uitbreiding konden de ondernemers het assortiment meer dan verdubbelen. Daarnaast gingen ze een assortiment cadeau-artikelen met een speciaal karakter voeren. Met als resultaat dat ook mensen zonder een huisdier naar de winkel werden getrokken.

Hans Steegs: “We misten in Deurne en de rest van de Peel een luxe dierenspeciaalzaak met kennis en een ruim assortiment. Volgens ons marktonderzoek was daar zeker behoefte aan. Ik zou in eerste instantie alleen beginnen met de zaak, maar dat was van korte duur. Al snel moest Anja erbij komen.”

Bewust geen webshop

Hans en Anja zorgen samen voor de inkoop van hun cadeaucollectie en huisdierassortiment. Ze bezoeken vaak op zondag verschillende beurzen en houden hiermee hun assortiment actueel. “We hebben er bewust voor gekozen om naast onze winkel geen webshop te draaien”, vertelt Hans. “Bij elk huisdier hoort een ander advies. Dat is afhankelijk van conditie en natuurlijk de leeftijd. Vooral de reactie op de voeding is van groot belang. Daarom zien wij het huisdier graag zo veel mogelijk terug in de winkel, om samen met onze klant te zorgen dat zijn conditie optimaal blijft.”

Tweede plaats Dierenspeciaalzaak van het jaar 2015

Vorige maand behaalde PetsYmotion de tweede plaats in de categorie 200 m2 en groter van de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar 2015’. In 2011 wonnen de ondernemers deze verkiezing, maar volgens de regels mochten ze de 3 jaren daarna niet deelnemen.

Bron: Weekblad voor Deurne