18 februari 2020 | Dossier: Ledennieuws

Prins Petfoods gaat dierenwelzijnscentrum in Lelystad bouwen

Prins Plaza, zo moet het nieuwe, grote dierenwelzijnscentrum van Prins Petfoods in Lelystad gaan heten. Volgens het diervoederbedrijf kan het centrum als voorbeeld en nieuwe standaard voor de hele branche dienen.

Prins Plaza

Prins Plaza gaat niet alleen educatie en een goede zorg voor dieren bieden, maar moet ook een ontmoetingscentrum worden waar mensen met een afstand tot arbeidsmarkt de kans krijgen zich te ontplooien en ouderen terechtkunnen om van dieren te blijven genieten. Zo wil Prins eenzaamheid voorkomen door ouderen te koppelen aan een huisdier en ze daarbij volledig te ontzorgen door onder meer hulp te bieden bij de voeding en gezondheidscontroles.

Verbouwing

Het centrum zal plaats bieden aan diverse vormen van dierenopvang en faciliteiten op het gebied van gezondheid, welzijn, community en educatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een medisch dierenhotel met revalidatiecentrum, een snuffeltuin, een honden- en kattencafé en sociaal educatiecentrum. Het Dierenhotel Martin Gaus zal hiervoor een gefaseerde verbouwing ondergaan. Het is de bedoeling dat Prins Plaza medio 2021 al een flink eind in de steigers staat.

Prins Plaza snuffeltuin
Sfeerimpressie van de snuffeltuin van Prins Plaza