09 juni 2020 | Dossier: Ledennieuws

Prins Petfoods/Martin Gaus Academie neemt Konijnen Academie over

De Martin Gaus Academie – onderdeel van Prins Petfoods – heeft zijn cursusaanbod uitgebreid met de overname van de Konijnen Academie. Ook staan er workshops en cursussen over herpeten op de rol.
 
Bernice Muntz - Konijnen Academie

Konijnendeskundige

De Konijnen Academie is in 2019 opgericht door Bernice Muntz. Zij gaat binnen de Martin Gaus Academie zowel workshops als cursussen verzorgen. Haar expertise op het gebied van gezelschapsdieren zorgt niet alleen voor uitbreiding van het  het cursusaanbod over konijnen, maar ook over cavia’s en erfdieren zoals kippen. De opleidingen zijn toegankelijk voor particulier en professional. Voor deze laatste groep wordt binnenkort een 8-daagse opleiding tot konijnendeskundige gestart.

Herpeten

Ook Rogier van Rossum is toegevoegd aan het opleidingsteam van de Martin Gaus Academie. Rogier verzorgt al vele jaren workshops en cursussen over het houden van herpeten. In zijn lessen worden onderwerpen als verzorging, huisvesting, ziekten en wetgeving besproken.

Het nieuwe leren

De opleidingen over konijnen, cavia’s en herpeten vallen onder het Nieuwe Leren-programma van de Martin Gaus Academie, een modulair opleidingstraject dat inmiddels een aanzienlijk gedeelte van de sector gezelschapsdieren omvat. Dit programma moet er samen met het Martin Gaus Keurmerk voor zorgen dat de kennis van dierprofessionals op een hoog en actueel niveau blijft en beter zichtbaar wordt voor de consument.