24 augustus 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Prins Petfoods viert 60-jarig jubileum

Op 2 september is het precies 60 jaar geleden dat oprichter Dirk Johannes Verkade startte met de productie van honden- en kattenvoeding. Prins Petfoods groeide in 6 decennia in productie, afzet en medewerkers. Toch vormt de filosofie van meneer Verkade nog altijd de basis van de organisatie. Het familiebedrijf viert dit jubileum op 2 en 3 september met een weekend vol feestelijke activiteiten op de eigen locatie in Veenendaal.

Prins Petfoods 60 jaar

Meneer Verkade startte destijds met twee soorten hondenvoeding die hij met een kleine pers maakte. Later kwam daar de kattenvoedingslijn bij en in de daaropvolgende jaren de krokante brokvoedingen, complete diepvries versvleesmaaltijden en dieetvoedingen voor hond en kat.

Eind jaren tachtig startte het adviesteam, dat later bekend wordt als het Prins CareTeam. Het kennisdelen kreeg in 2019 een vlucht toen de in 2013 gestarte opleidingenafdeling Edupet de Martin Gaus Academie overnam. Snel daarna volgden de Katten Academie, de Konijnen Academie en de Herpeten Academie.

Eerst advies, dan voeding

Prins werkt nog steeds met dezelfde eigenzinnigheid waarmee de grondlegger te werk ging: eerst een op maat advies, dan de juiste voeding. Het resultaat wordt vervolgens zichtbaar in het welzijn van het dier. De missie van Prins is al 60 jaar om de consument tijdens iedere levensfase van het dier te begeleiden in het verbeteren van het welzijn van zijn hond of kat, met producten, adviezen en inspiratie.

Familiefeest

Met inmiddels de derde generatie aan het roer, wordt vol passie en plezier verder gebouwd aan de merken Prins en Edupet. Juist dat familiegevoel is maatgevend voor de omgang met elkaar én met de klanten. Dat betekent mensen helpen zoals je zelf geholpen wilt worden: begripvol, professioneel, warm en vakkundig.

Voor de viering van het 60-jarig jubileum wordt in het weekend van 2 en 3 september de thuislocatie van Prins omgetoverd tot een waar feestterrein. Er is een uitgebreid programma met onder meer een jubileumquiz, Hollandse spellen en rondleidingen in de fabriek waar je zelf kunt zien hoe brokjes gemaakt worden. Voor de kinderen is er in de studio een meet & greet met Prins en Puck en voor de honden zijn er mini-workshops. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Ben je een zakelijke relatie van Prins en wil je hier graag bij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via de zakelijke portal van Prins Petfoods.