25 februari 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Prins start bouw educatie- en dierenwelzijnscentrum

Prins Petfoods start na een periode van voorbereidingen in april met de nieuwbouw van het Edupet-educatie- en dierenwelzijnscentrum in Lelystad. Het centrum gaat onderdak bieden aan praktijkonderwijs voor honden, katten, konijnen en herpeten en moet medio volgend jaar gereed zijn.

Prins plaza

De nieuwbouw komt op de locatie van het Martin Gaus Dierenhotel aan de Bronsweg in Lelystad en wordt daar gekoppeld aan het bestaande pand van de Martin Gaus Academie. Het project omvat naast onderwijsfaciliteiten een gedragscentrum, dagopvang, trimsalon, dierenarts- en dierfysiotherapiepraktijk en een Prins Plaza, een speciaal voor hondenactiviteiten ingericht buitenterrein.

In de praktijk

Huisdiereigenaren kunnen via verschillende arrangementen gebruikmaken van deze faciliteiten die ook als leslocaties zullen worden gebruikt, zodat het praktijkonderwijs echt in de praktijk plaatsvindt. Studenten kunnen er in- en outdoor leren over dieren met behulp van de nieuwste technieken. Zo komt er een camera-observatiesysteem om diergedrag te kunnen bestuderen.

Duurzaam

Prins werkt bij de nieuwbouw samen met diverse en zoveel mogelijk regionale partners. Het dierenwelzijnscentrum wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo wordt er op de parkeerplekken bijvoorbeeld een vernieuwende toepassing als CO2 opneembaar grind gebruikt, gemaakt van een steensoort die CO2 uit de lucht haalt.