24 februari 2022 | Dossier: Wet- en regelgeving,

Welke wetten en regels leveren jou (te)veel werk op? Stuur ze in!

Zoals je weet is het tegengaan van onnodige regeldruk een van de topprioriteiten van Dibevo. Een eerder aangenomen motie en debat over het regeerakkoord bewijst opnieuw dat het nieuwe kabinet serieus werk moet maken van het beperken van die regeldruk. Op dit moment is er een nieuwe internetconsultatie beschikbaar en het is enorm belangrijk dit aan te grijpen om duidelijk te maken welke wetten en regels jou als ondernemer (te)veel werk opleveren.

Denk bijvoorbeeld aan al het 'gedoe' wat je als werkgever kunt hebben rond een zieke werknemer. Personeel staat steevast in de ‘Regeldruk top 3’. Of het feit dat je als dierenpension meerdere pagina’s uit entingsboekjes moet kopiëren en deze 2 jaar moet bewaren terwijl hier nooit meer iemand naar kijkt? Of misschien ben je wel verplicht een afvalcontainer in je bedrijf te hebben, ook al heb je nagenoeg geen organisch afval. Ondertussen moet de container wel schoongehouden worden en opgenomen in alle HACCP-procedures. Onnodige kosten en administratie.

Dit is het moment om dit soort ingewikkelde of onzinnige wetten en regels zichtbaar te maken via de internetconsultatie. Dit kan nog tot 8 maart 2022.