7 oktober 2020 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Regeldruk: weg met die paarse krokodil

Regeltjes hier en regeltjes daar. Ze zijn ongetwijfeld met de beste bedoelingen opgezet, maar ze kosten ondernemers niet alleen een hele hoop tijd, maar leveren ook ontzettend veel ergernis op. De stapeling van steeds complexere regelgeving neemt in ons land inmiddels flinke vormen aan. Dibevo wil ondernemers in onze branche liefst zo snel mogelijk verlossen van al die paarse krokodillen, maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Regeldruk

Want ook in de Dibevo-branche zijn er voorbeelden genoeg van regeldruk. Denk aan de AVG, de arbowetgeving, de registratie van dieren, ingewikkelde en kostbare registratieprocedures voor diervoeding, administratieve verplichtingen rondom het Besluit houders van dieren en nog veel meer.

Om tegenwicht te bieden aan te ingewikkelde of onzinnige regelgeving, willen we in kaart brengen hoeveel verplichtingen ondernemers in onze branche hebben en welke kosten daarmee gepaard gaan. Daarvoor heeft MKB-Nederland een onderzoek opgezet om de ervaringen van ondernemers vast te leggen. Als er een kans is om je punt duidelijk te maken naar de politiek, dan is het nu!

Meedoen aan het onderzoek kost maar een paar minuten van je tijd.

Naar het onderzoek