7 maart 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Renske in actie voor Oekraïne

Renske Natuurlijke Diervoeding komt in actie voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.  Een deel van de opbrengst van Renskes Tetra-lijn wordt de komende maanden gedoneerd aan de Polish Humanitarian Action. Het bedrijf hoopt hiermee 12.500 euro in te zamelen.

Hulp voor Oekraine

Het idee voor deze actie is ontstaan na contact met een partnerbedrijf uit Polen. “Op nog geen honderd kilometer van hun bedrijf exploderen de bommen”, vertelt Renske-directeur Elma van den Berg. “Zij zien aan de grens tussen Oekraïne en Polen de toestroom van vele vluchtelingen. Sommigen zijn zelfs met hun honden of katten op de vlucht. De angst en onzekerheid is er voelbaar. Daar willen we onze ogen niet voor sluiten.”

Polish Humanitarian Action

Het geld dat Renske Natuurlijke Diervoeding ophaalt, wordt gedoneerd aan de Polish Humanitarian Action. Elma: “Deze organisatie bestaat al meer dan twintig jaar. Sinds 2014 zijn ze actief in Oekraïne. Zij weten precies wat de mensen nu nodig hebben. Daarnaast wordt er gezocht naar een betrouwbare partij, waarmee we in samenwerking meer voor de huisdieren in het getroffen gebied kunnen betekenen.”