In Nederland is maar liefst 65% van de honden een rashond en 15% van de katten is een raskat. Veel van deze rassen hebben een unieke voedingsbehoefte voor hun groeiontwikkeling en kunnen baat hebben bij ondersteuning voor rasspecifieke problemen. Veel eigenaren weten niet dat er speciale voeding beschikbaar is die goed aansluit bij de behoeften van het ras van hun huisdier. Om baasjes te helpen met een goed voedingsadvies voor hun raskat of -hond, test Royal Canin een Interactieve Voedingswijzer in dierenspeciaalzaken.
Sinds mei van dit jaar staan in 6 dierenspeciaalzaken levensgrote schermen met een videotool op de winkelvloer. Via deze schermen helpt een voedingsdeskundige van het Royal Canin Kenniscentrum de baasjes direct met een voedingsadvies voor hun raskat of -hond. Met deze ‘Interactieve Voedingswijzer-experience’ wil Royal Canin samen met dierenspeciaalzaken nog betere voedingsadviezen op de winkelvloer geven.
De videotool reist door het land en in de 6 winkels hebben inmiddels ruim 2500 huisdiereigenaren de Interactieve Voedingswijzer doorlopen. Zo’n 30% van alle huisdiereigenaren met een rashond of -kat die de videotool voltooit, laat ook hun e-mailadres met opt-in achter waarop ze een kortingscode voor hun eerste aankoop ontvangen.
Snel advies
De Interactieve Voedingswijzer helpt baasjes binnen een paar minuten overzicht te krijgen in het overweldigende productaanbod voor katten en honden. De wijzer legt daarnaast uit dat raskatten en -honden zowel zichtbare (bijvoorbeeld grootte of vacht) als minder zichtbare (bijvoorbeeld gewrichten of spijsvertering) verschillen hebben. In rasspecifieke voeding speelt de samenstelling van de voedingsstoffen, maar ook de vorm, textuur en grootte van de brok hierop in.
Specifieke voeding
Een voorbeeld van een rashond met unieke behoeften is een Labrador. Veel Labradors zijn zeer snelle eters waardoor dit ras aanleg heeft om te zwaar te worden. De rasspecifieke Labrador-voeding heeft een unieke brok, waarbij wetenschappelijk bewezen is dat de Labrador daardoor minder schrokt, de voeding beter wordt verteerd en de hond sneller verzadigd is. De voeding voor Duitse Herders daarentegen bevat zeer goed verteerbare eiwitten ter ondersteuning van de kwetsbare spijsvertering.