16 februari 2012

Het DierenDiploma: goed voor uw zaak

DierenDiplomaDibevo is een samenwerking aangegaan met de stichting Met dieren meer mens, de geestelijke vader achter het DierenDiploma. Doel is om kinderen op een leuke en doeltreffende manier kennis te laten maken met huisdieren. Kinderen zijn immers de huisdierenbezitters en klanten van de toekomst!

Lespakket voor groep 5

Het DierenDiploma richt zich op kinderen van groep 5. Om het DierenDiploma te halen, hebben de leerlingen kennis over huisdieren nodig. De stichting heeft een lespakket ontwikkeld met zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren.

Meer dan 100.000 DierenDiploma’s

Sinds de introductie van het DierenDiploma in 2009 hebben al ruim 2.200 scholen het pakket besteld. Inmiddels zijn meer dan 100.000 kinderen in het trotse bezit van het DierenDiploma. Tijdens het lesprogramma leren ze wat het houden van huisdieren inhoudt, dat er een stuk verantwoordelijkheid bij komt kijken en vooral ook: dat het houden van huisdieren leuk is.

Praktijklessen

In de lesbrief voor leerkrachten staan suggesties voor praktijklessen. Een voorbeeld is een bezoek aan de dierenspeciaalzaak. Voor u als ondernemer natuurlijk een prachtige kans om de bekendheid van uw winkel te vergroten, te laten zien dat u kennis van zaken heeft en de klanten van de toekomst in uw zaak te verwelkomen. Geef daarom bij de scholen in uw buurt aan dat u dit project wilt ondersteunen.

Kijk voor meer informatie en een handige checklist op de DierenDiploma-website.