8 juni 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Subsidieregeling voor het verbeteren van winkel- en centrumgebieden

Lokaal Retailbelang maakt zich samen met ondernemers én overheid hard voor het realiseren van bruisende binnensteden en vitale winkelgebieden met een aantrekkelijk aanbod van voorzieningen, want met alleen de gezamenlijke kerstverlichting kom je er niet. Jouw winkel – maar ook het winkelgebied – aantrekkelijk houden voor de consument, daar moet iedereen zijn steentje aan bijdragen, inclusief overheden.

Subsidieregeling voor het verbeteren van winkel- en centrumgebieden

Subsidieregeling Zuid-Holland

Zo heeft de provincie Zuid-Holland onlangs een subsidie beschikbaar gesteld waar je gebruik van kunt maken wanneer je in die provincie bent gevestigd. Focus ligt op het verbeteren en verhogen van de kwaliteit en het functioneren van winkel- en centrumgebieden. De provincie wil op deze wijze helpen om winkel- en centrumgebieden te versterken, compacter te maken en bijvoorbeeld leegstand op te lossen.

De regeling staat van 3 juni 2021 tot en met 31 december 2021 open en er is in totaal € 500.000 beschikbaar, waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De provincie Zuid-Holland verstrekt maximaal € 20.000 per project.

Inspiratie voor andere gemeenten

Winkelgebieden veranderen steeds meer en steeds sneller om de consument op haar wenken te kunnen bedienen. Een consument die mondiger is geworden, meer en meer digitaal winkelt en waarde hecht aan service. Winkels hebben daar een onmisbare en belangrijke rol in.

Heeft jouw provincie nog geen soortgelijke subsidieregeling? Gebruik dan dit voorbeeld bij jouw gemeente om ze aan de slag te zetten richting de eigen provincie. Wie weet wat er in de toekomst mogelijk is.