07 mei 2019 | Dossier: Ledennieuws

Teckelrecord bij ’t Dierenparadijs Zoetermeer

Dierenspeciaalzaakondernemer Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs Zoetermeer organiseerde voor de zesde keer de Nederlandse Dag van de Teckel. Dit jaar zette Patricia en haar team het wereldrecord ‘Grootste Teckelgroepsfoto’ neer.

Teckeldag bij 't Dierenparadijs Zoetermeer

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een spraakmakende, jaarlijkse bijeenkomst van Teckels en teckelliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Zeshonderd teckels

“Vorig jaar mochten wij ruim vijfhonderd teckels verwelkomen afkomstig uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oostenrijk”, vertelt Patricia Tjepkema. “Dit jaar kwam er iemand speciaal voor de teckeldag met de camper uit Spanje gereden. Er is ook een stel uit Engeland dat elk jaar komt en zelfs een mevrouw uit Chicago. Dit jaar kwamen er zo’n zeshonderd teckels. Er waren verschillende activiteiten voor de teckels zelf en hun baasjes. Zoals een teckelbraderie, workshops en demonstraties, teckelspeelplaats, proeverijen, een plein met activiteiten voor de kinderen en een grote teckelwandeling. In het verleden konden met name het grootste teckeldiner en eerste teckelhuwelijk van Nederland rekenen op grote aandacht in verschillende media.”

Wereldrecord

Dit jaar zette Patricia en haar team het wereldrecord ‘Grootste Teckelgroepsfoto’ neer: er gingen 346 teckels op de foto. Patricia: “We waren te laat voor het Guiness World Records, daarvoor moet je een recordpoging zo’n vier maanden van tevoren aanmelden. Volgend jaar gaan we dat wel doen, we rekenen dan op het dubbele aantal deelnemers.”

Volgend jaar vindt de Dag van de Teckel, en de recordpoging plaats op 2 mei.