4 juni 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Tesla boort voorkant in voorgevel dierenspeciaalzaak

Het zal je maar gebeuren: sta je op een dinsdagmiddag om een uur of drie gewoon te werken in je winkel, als je een enorme klap hoort. Een explosie? Denk je. Of een gaslek? Een aanslag misschien? Met het kippenvel op je armen loop je naar de voorkant van je winkel. Daar staat een prachtig blinkende Tesla, met zijn voorkant in jouw voorgevel geboord.

Tesla boort neus in voorgevel dierenspeciaalzaak

“Je schrikt je rot”, vertelt Pierre Vissers van Vissers Petcare & Petshop. “Als je zo’n klap hoort dan gaat echt even het idee door je hoofd dat het een aanslag zou kunnen zijn. Mevrouw stond hier voor de winkel geparkeerd en toen ze wilde remmen bij het wegrijden, trapte ze het gaspedaal in. Zo’n Tesla is net een raket, die boorde zich hier in de voorpui.

Er is veel materiele schade: de gevel en de ruit zijn kapot, de vloer is beschadigd en die Tesla was een stuk korter. Maar godzijdank is er niemand gewond geraakt. De bestuurster niet, hier in de winkel niemand en godzijdank liep er niet net iemand op de stoep op het moment dat die auto naar voren schoot. Het repareren is verzekeringswerk dus dat komt wel goed. Een aannemer heeft de voorkant van de winkel met platen een beetje netjes gemaakt, er staan stempels om de gevel te stutten.

Alleen is het wel jammer dat we net een halfjaar geleden de hele winkel hebben opgeknapt. Toen is ook de voorgevel helemaal netjes gemaakt. Maar ach: het had veel erger gekund en achteraf kunnen we er vast om lachen.”