09 januari 2012 | Dossier:

Test ??het zelf: haalt u het beste uit uw medewerkers?

Trapje hogerop

Hoe leergierig is uw organisatie? Besteedt u (genoeg) aandacht aan de ontwikkeling van uw medewerkers? Doe de Excelleerscan en u weet binnen 7 minuten hoe het is gesteld met de leercultuur binnen uw bedrijf.

Leercultuur

Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen in je werk. Daar zal iedere werknemer en werkgever het mee eens zijn. Om meer lol en uitdaging in je werk te krijgen, maar vooral om als bedrijf beter te presteren.

Binnen veel mkb-bedrijven is de leercultuur nog niet optimaal. Vaak weten ondernemers niet hoe ze die moeten ‘organiseren’. En vooral: op welke punten de organisatie al goed scoort en waar het misschien beter kan.

Doe de scan

Doe de Excelleerscan om snel inzicht te krijgen hoe de leercultuur er binnen uw onderneming voorstaat. Het duurt niet langer dan 7 minuten om de vragen in te vullen. Vervolgens ziet u in een oogopslag op welke vijf onderdelen u het goed doet. En waar het beter kan. Het gaat daarbij om:

Visie op leren Bent u voldoende overtuigd van het belang van leren en hoe scholing de toekomst van uw bedrijf beïnvloedt?
Persoonlijk leiderschap Bent u als leidinggevende in staat om uw medewerkers te stimuleren bij hun leeractiviteiten?
Personeels-management Welke zaken op personeelsgebied hebt u geregeld? Welke personeelsinstrumenten (denk aan: functionerings- en loopbaangesprekken of generatiemanagement) zet u zoal in om je mensen te ontwikkelen?
Medewerkers Hoe staat het met de kennis van uw medewerkers? Is deze up to date? Hebben ze de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen?
Leerprocessen Welke leervormen zijn er binnen uw onderneming? Hoe lerend is uw organisatie?

Als u alle onderdelen hebt ingevuld, ontvangt u per e-mail een persoonlijke score. Daarin staat een eigen en zeer praktisch stappenplan waarmee u meteen uw voordeel kunt doen.

Direct naar de Excelleerscan