5 februari 2020 | Dossier: Dierenwelzijn, Promotie,

Valentijnsdag: samen is leuker dan alleen

Veel mensen grijpen Valentijnsdag aan om die ene bijzondere persoon voor zich te winnen. Want samen is leuker dan alleen. Dat geldt ook voor veel huisdieren. Hebben de huisdieren van je klanten al een maatje?

Konijnen

Om gelukkig te zijn en hun natuurlijke gedrag te kunnen uitvoeren, hebben veel dieren een soortgenoot nodig. En hoe goed je klanten ook voor hen zorgen, hoeveel liefde ze ook geven: ze kunnen nooit de plaats innemen van een konijn, cavia, parkiet of dwergpapegaai. En wie van zijn huisdier houdt, wordt er vrolijk van om zijn dier gelukkig te zien met een soortgenootje. Niks leuker dan twee dieren die met elkaar spelen, rennen, wassen, knuffelen, samen eten of tegen elkaar aan slapen! Het maakt de dieren interessanter en levendiger om naar te kijken, en houdt ze actief en gezond.

Goede match

Weet je of hoor je dat je klant zo’n groepsdier in zijn eentje houdt? Adviseer hem dan een maatje te geven. Ook in een asiel of opvang zitten vaak geschikte kandidaten: volwassen dieren die een goede match zouden kunnen vormen. Zoekt je klant een vriend of vriendin voor zijn konijn? Geef hem dan het LICG-document Koppelen van konijnen mee. Want zoiets moet wel met beleid gebeuren: ze moeten elkaar leuk vinden en elkaar leren kennen. Jij wilt immers ook niet zomaar met een wildvreemde Valentijn gaan samenwonen ;-)

Bron: LICG | foto: Alex Blajan