21 oktober 2016 | Dossier: Evenementen,

Veelgestelde vragen over de Dibevo-vakdagen

Na tientallen jaren van vakbeurzen is een volledig nieuw evenement als de Dibevo-vakdagen even wennen. Logisch dus dat dat soms wat vragen oproept. Daarom dit overzicht met veelgestelde vragen!

Ik heb gehoord dat je niets kan inkopen tijdens de vakdagen. Klopt dat?
Nee, dat is onjuist: je kunt wel degelijk producten kopen op de Dibevo-vakdagen.

Er is veel aandacht voor de flitsTRAINingen. Gaan de vakdagen vooral om training en advies?
Nee hoor, zeker niet. We hebben vanaf het prille begin gezegd dat het evenement draait om drie pijlers: ‘kennis en inspiratie opdoen’, ‘producten bekijken/inkopen’ en ‘ontmoeten’. Kijk maar eens op deze plattegrond hoe de Rijtuigenloos is ingedeeld (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Plattegrond Dibevo-vakdagen

Ik wil me aanmelden voor een flitsTRAINing. Hoe doe ik dat?
Met je badge die je na inlevering van je e-ticket ontvangt, kun je gewoon bij alle flitsTRAINingen binnenlopen. Je hoeft je dus niet eerst aan te melden. Het werkt eigenlijk net zoals in de Efteling: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je stapt dan weliswaar niet in de Vliegende Hollander, maar je houdt er wel goede ideeën en ondernemersspirit aan over!

Wanneer en hoe laat begint de bekendmaking van de Dierenspeciaalzaak van het Jaar?
Die begint op maandag 31 oktober om 16.00 uur. Ja, wij vinden het ook spannend!

Ik heb iets gehoord over een vakdagen-app. Klopt dat en wanneer is die beschikbaar?
De webapp van de Dibevo-vakdagenJa, dat klopt! Uit milieu- en kostenoverwegingen hebben we besloten om geen papieren plattegrond + programma uit te delen bij de entree. We leven immers in het digitale tijdperk. In plaats daarvan komt er een webapp die je thuis al op je smartphone kunt bekijken. Handig, want op die manier kun je al vanuit je 'luie stoel’ je ideale programma samenstellen. De webapp is beschikbaar op m.twoppy.com/dibevo en kun je gewoon in de webbrowser van je smartphone bekijken. Problemen met de app? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen.

Ik heb het niet zo op smartphones en apps. Wat nu?
Bezoekers die de webapp toch wat lastig vinden, kunnen terecht bij een informatiezuil op het cateringplein waarop de plattegrond en een overzicht van de flitsTRAINingen staat afgebeeld. Ook wordt bij elk rijtuig het dagprogramma vermeld.

Waar kan ik het precieze programma van de flitsTRAINingen vinden?
Dat programma vind je in de vakdagen-webapp (inclusief beschrijvingen en sprekers) en op deze pagina.

Tot wanneer kan ik toegangskaarten bestellen?
Je kunt nog tot vlak voor je vertrek toegangskaarten bestellen. Is ook slim om ze thuis te bestellen, want zo voorkom je wachttijd bij de ingang van de Rijtuigenloods.

Kan ik op locatie kaarten kopen?
Ja, dat kan met PIN en contant, maar niet met een creditcard. We raden echter aan om je toegangskaarten van tevoren te bestellen om wachttijd bij de ingang van de Rijtuigenloods te voorkomen.

Mijn printer is kapot. Wat nu?
Geen probleem: zorg dat je het e-ticket op je smartphone hebt staan, dan scannen we de de barcode rechtstreeks vanaf je smartphone. Scannen van smartphones neemt wel meer tijd in beslag, vandaar dat we die methode niet breed in willen zetten.

Waarom is de entree voor niet-leden zo veel duurder dan vorig jaar?
Als je zegt ‘vorig jaar’, dan maak je een vergelijking met de Dibevo-Vakbeurs. De Dibevo-vakdagen is een totaal ander evenement dan de Dibevo-Vakbeurs en je kunt beide evenementen onmogelijk met elkaar vergelijken. Geloof ons: we proberen simpelweg uit de kosten te komen en nemen daarbij ook een behoorlijk groot risico. Daaruit rolt een toegangsprijs waarmee het evenement in deze vorm mogelijk wordt. We hebben daarbij de prijsstelling voor leden extra gunstig gemaakt ten opzichte van niet-leden omdat zij de branche en alles wat daarbij hoort, door hun lidmaatschap ten volle ondersteunen.

Daarbij moet je bedenken dat er in totaal 20 lezingen per dag plaatsvinden waarvan je zeker 5 kunt volgen. Een afzonderlijke lezing, demo of workshop kost vaak al enige tientallen euro’s. Dan is 55 euro voor 5 lezingen én toegang tot de Rijtuigenloods echt niet onredelijk. En zeg nou zelf: waarom zou je wel 55 euro uitgeven aan – pak ’m beet – een concert van twee uur, maar niet aan een dagvullend evenement over je vakgebied dat je echt verder helpt met je onderneming? Een bezoek aan de vakdagen moet je zien als een investering die je gaat terugverdienen. En weet je wat: stel dat je vlak na de Dibevo-vakdagen besluit lid te worden van Dibevo, dan krijg je van ons met terugwerkende kracht het entreegeld (voor maximaal 2 personen) retour.

En daarbij: € 55 euro is het bedrag inclusief btw. Als bedrijf betaal je dus maar € 45,45. Bovendien kun je dat bedrag opvoeren als bedrijfskosten.

Zijn mijn vrienden, kinderen of hond ook welkom?
De Dibevo-vakdagen zijn volledig gericht op huisdierprofessionals. Hoe leuk kinderen ook zijn: afleiding kun je (zeker tijdens een flitsTRAINing) niet gebruiken. Daarnaast, honden zijn in de Rijtuigenloods niet toegestaan. Net zoals bijvoorbeeld in een theater.

Ik las net dat honden niet zijn toegestaan in de Rijtuigenloods. Maar dat mocht vorig jaar toch wel?
Ja, we kunnen ons voorstellen dat dat even een omschakeling is voor bezoekers die jarenlang hun hond meegenomen hebben naar de vakbeurs. De Rijtuigenloods laat simpelweg geen honden toe. Maar om je tegemoet te komen, hebben we Dibevo-dierenpension Camping Kennels bereid gevonden om je hond op te vangen. Het pension ligt op nog geen 3 kilometer afstand van de Rijtuigenloods en hanteert speciaal voor de vakdagen aangepaste openingstijden. Bezoekers kunnen van 09.00 tot 19.00 uur hun hond brengen en halen (normaal kan dat alleen op speciale tijdstippen). De kosten van de opvang nemen wij voor onze rekening.

Bekijk de route naar Camping Kennels

Dierenhotel Campingkennels
Birkstraat 148
3768 HP Soest
tel. 033 461 94 25
info@campingkennels.nl

Kan ik extra consumptiebonnen kopen? 
Natuurlijk! Een bon kost € 2,25. Het teveel aan bonnen kun je na afloop gewoon weer inleveren.

Is er ook iets te eten tijdens de vakdagen?
Jazeker, tegen inlevering van consumptiebonnen kun je bij alle cateringbuffetten broodjes en andere hapjes kopen.

Nog geen toegangskaarten?

Bestel ze dan snel via bezoekers.dibevo.nl. Ben je Dibevo-lid? Zoek dan de code op die we je eerder via e-mail hebben gestuurd om je twee gratis kaarten te bestellen.

Bestel nu je toegangskaarten