21 oktober 2016 | Dossier: Ledennieuws,

Dierspecialist Haspels introduceert Dierspecialist-4-Kids

Dierspecialist Haspels heeft het programma Dierspecialist-4-Kids opgezet om kinderen op een gezellige én educatieve manier van alles bij te brengen over huisdieren.

Dierspecialist Haspels introduceert Dierspecialist-4-Kids

Ondernemer Peter Haspels: “Twee onderwerpen staan altijd centraal. Als eerste, het juist hanteren en benaderen van huisdieren en als tweede, het bijbrengen dat ze niet voor even, maar voor altijd een konijn of huisdier kopen. Het probleem van de volle asiels en dergelijke ligt hier ten grondslag aan. We vinden zelf dat dit programma ons goed aanvult, naast ons Dierbaar Keurmerk.”

Diploma Dierspecialist-4-Kids“We beginnen de dag altijd met een interactief gedeelte. De leerlingen vertellen wat voor een dier zij thuis hebben en wat ze er allemaal van weten. Daarna is er voor de leerlingen een speurtocht in de winkel, mogen zij onder toezicht helpen met het reinigen van een verblijf en natuurlijk het hanteren van een dier. Ook krijgen ze een boodschappenlijst mee waarmee ze boodschappen kunnen doen voor ‘Max’. Max is een pup die er komt en voor altijd wilt blijven. Samen lopen we de winkel door en pakken alle producten die nodig zijn voor de verzorging; van een kam tot hondenmand. Dit doen we in groepjes. Aan het eind van de dag krijgen de leerlingen een echt Dierspecialist-4-Kids diploma en een kleurplaat mee naar huis. Prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn”, vervolgt Haspels.

Intussen zijn er bij Dierspecialist Haspels leerlingen en kinderen geweest van BSO's (buitenschoolse opvang) en scholen. Binnenkort ontvangt de ondernemer het eerste kinderfeestje. Het programma Dierspecialist-4-Kids biedt het bedrijf gratis aan.

Finalist ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar 2016’

Dierspecialist (Dobey) Haspels maakt kans op de titel ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar 2016’ die op maandag 31 oktober wordt uitgereikt tijdens de Dibevo-vakdagen.