14 november 2018 | Dossier: Ledennieuws

Versele-Laga neemt Higgins Premium Pet Foods (Florida) over

Versele-Laga heeft The Higgins Group Corp., alias Higgins Premium Pet Foods overgenomen. Higgins is een toonaangevende producent van premiumvogel- en knaagdiervoer uit Miami, Florida.

Higgins factory

De overname past in de strategie van Versele-Laga om een wereldwijde producent van voedings- en verzorgingsmerkproducten voor huisdieren te worden. Higgins is een belangrijke pijler voor Versele-Laga in de VS, dat niet alleen de grootste huisdierenmarkt ter wereld is, het is bovendien de poort naar het Caraïbische gebied en de Zuid-Amerikaanse markten. Verwacht wordt dat de synergie tussen Versele-Laga en Higgins de mogelijkheden, efficiëntie en marktbereik van beide bedrijven zal versterken.

Higgins zal als onafhankelijke dochteronderneming van Versele-Laga blijven functioneren en zich blijven richten op voeding voor vogels en knaagdieren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de infrastructuur van Versele-Laga. Dean Reyes zal Higgins verder leiden als sales- en marketingmanager, en Andy Perea blijft algemeen directeur, in samenwerking met de business developer voor Versele-Laga, David Mortier.