07 september 2015 | Dossier:

Voor niets aangifte doen? Dacht het niet

Winkeldiefstal

Winkeldiefstal is een onderschat probleem in Nederland. Jaarlijks wordt voor honderden miljoenen euro’s uit Nederlandse winkels gestolen. En helaas zien we geen daling in deze cijfers. Waar andere misdaadcijfers de afgelopen jaren dalingen laten zien, lijkt de ‘gewone’ winkeldief zich aan de aandacht van politie en justitie te onttrekken. Dit tot grote frustratie van de winkelier.

Ondergeschoven kindje

Daar komt nog eens bij dat de politieorganisatie op dit moment door een moeilijke fase gaat. Een conflict over de cao en een ingrijpende reorganisatie zetten het politie-apparaat onder grote druk. En dat heeft gevolgen voor het dagelijkse werk van de politiemensen. En dat terwijl winkeldiefstal binnen de politie al niet gezien werd als een belangrijk thema.

Afrekenen met Winkeldieven

Flyer afrekenen met winkeldievenDaarom is het belangrijk dat winkeliers zelf het initiatief kunnen nemen om winkeldiefstal op een goede manier af te handelen. Detailhandel Nederland heeft twee jaar geleden de regeling Afrekenen met Winkeldieven overgenomen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Via deze regeling kun je winkeldiefstal makkelijk afhandelen door 181 euro te claimen bij de winkeldief.

Op de website afrekenenmetwinkeldieven.nl vind je alle informatie en instructies hoe je je aan kunt melden. Vergeet niet de Veelgestelde vragen door te nemen.

Winkelontzegging

Winkelverbod

Sommige mensen zijn onverbeterlijk en behoorlijk brutaal. Zelfs nadat ze betrapt zijn op winkeldiefstal, duiken ze na een tijdje gewoon weer op in je winkel. Met een winkelontzegging kun je dat voorkomen.