26 september 2016 | Dossier: Veiligheid

Week van de Veiligheid: voorbereid personeel is agressie de baas

Overval

Van 10 tot en met 16 oktober is het de 'Week van de Veiligheid'. Natuurlijk ben je het hele jaar alert op de veiligheid van jezelf en je medewerkers én je zaak, maar in de Week van de Veiligheid kun je er net even wat meer aandacht aan besteden. Bijvoorbeeld met deze middelen.

Online trainingen

Volg een van de online trainingen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Er zijn online trainingen over winkeldiefstal, agressie en ‘Laat je niet overvallen’. De laatste training maakt met foto’s en filmpjes inzichtelijk hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een overval. Je kunt daarbij een reactie kiezen en meteen zien of dat goed of slecht uitpakt. Aan het eind van elke online training ontvang je een persoonlijk certificaat.

Digitale Veilig Ondernemen Scan

Doe een digitale Veilig Ondernemen Scan. Hiermee krijg je gratis en eenvoudig inzicht in de verschillende criminaliteitsrisico's die je loopt. Direct na het online invullen, ontvang je een onafhankelijk advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen. Deze adviezen richten zich op de organisatie, het gebouw en de elektronische beveiliging.

Gratis veiligheidsadvies

Heb je een klein bedrijf (tot maximaal 50 fte's)? Vraag dan net als de 16.000 ondernemers die je al voor gingen, een gratis veiligheidsadvies aan. Een erkende VKB-scanner geeft je persoonlijk advies over je situatie.

Bezoek de roadshow 'Laat je niet overvallen'

De roadshow ‘Laat je niet overvallen’ is een interactieve voorlichtingsavond waar winkeliers én medewerkers leren hoe zij het risico op een overval, afpersing, winkeldiefstal en agressie kunnen verkleinen. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden dit najaar plaats in de volgende gemeenten:

27 september - Teylingen
5 oktober - 's-Hertogenbosch
11 oktober - Doetinchem
12 oktober - Vlagtwedde
17 oktober - Valkenburg aan de Geul
19 oktober - Duiven
24 oktober - IJsselstein
1 november - Tilburg
7 november - Putten
22 november - Lelystad

Aanmelden kan via de website van het CCV.