2 december 2021 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo-webinar: Het Puberbrein - een handleiding

Vraag mensen in de huisdierenbranche naar hun ervaringen met stagiaires en je krijgt wisselende reacties. Gelukkig vinden veel ondernemers het nuttig en leuk om jonge mensen de kans te geven om te leren, maar er zijn er ook die al gaan zuchten bij de gedachte aan jonge honden op de werkvloer. Nu staat het hele internet vol met stagetips, maar er is niemand die op een begrijpelijke en praktische manier uitlegt wat er zich in het puberbrein van een student afspeelt en hoe jij daar het beste mee kunt omgaan. Maar daar komt nu verandering in!

Puberbrein
Foto: Jason Goodman

Want Dibevo organiseert op dinsdagavond 1 februari een webinar dat op een leuke en vooral ook humoristische manier ingaat op de werking van het puberbrein. Waarom komen pubers vaak te laat? Waarom beginnen ze steeds discussies? Waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit? Waarom lijkt het of stagiaires opeens niets meer kunnen? Of niet gemotiveerd zijn? En hoe krijg je ze dan weer in beweging?

Vreemde levensvorm ;-)

Tot hun 25ste is het brein van pubers in ontwikkeling en zijn ze – wetenschappelijk gezien – onvolwassen. Pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm. Ze lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen vaak wrevel en onbegrip op.

In het webinar ‘Handleiding voor het puberbrein’ zet Alette Smits alle vragen en irritaties rondom pubers op een rij en geeft ze handvatten hoe je daar als stagebegeleider of medewerker mee kunt omgaan. Ook handig als je zelf pubers in huis hebt!

Over de spreker

Aletta Smits

Dr. Aletta Smits geeft sinds 2009 presentaties in het land. Ze wilde eigenlijk cabaratier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook, want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze voor een (virtuele) zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen.

Aletta heeft lang lesgegeven op diverse middelbare scholen. Die leservaring en het schrijven van haar proefschrift over psychologie zette haar op het spoor van de pubers. Naast de lezingen die ze geeft, werkt Aletta ook als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht.

Voor wie?

Het webinar is voor alle eigenaren én medewerkers van bedrijven in de huisdierenbranche die te maken krijgen met jongeren of stagiaires.

Wanneer?

Het webinar vindt plaats op dinsdag 1 februari van 19.30 uur tot ca. 20.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor dit webinar verloopt via de webinaromgeving van Aletta Smits. Na inschrijving ontvang je via haar (dus niet via Dibevo) een persoonlijke toegangslink. Houd er rekening mee dat je voor elke deelnemer een nieuwe aanmelding moet maken.

Nu aanmelden