12 april 2016 | Dossier: Klanten

Week van de teek: beter 1000x waarschuwen dan 1x ziekte van Lyme

Week van de teek 2016

De timing is weer perfect: precies in de Week van de Teek (11 t/m 17 april) kan ons land een ware opmars van actieve teken verwachten. Met uitzondering van de kustgebieden en het noorden van het land neemt de tekenverwachting toe tot ‘zeer hoog’.

Voorlichting aan klanten

Elk jaar lopen ruim 1 miljoen mensen een tekenbeet op en krijgen meer dan 22.000 mensen de ziekte van Lyme door een tekenbeet. Je kunt helpen om deze ziekte te voorkomen door je klanten te adviseren om zich na een uitstapje ‘in het groen’ altijd te controleren op teken.

 

 

App ‘Tekenbeet’

De app ‘Tekenbeet’ van het RIVM kunnen je klanten (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en zien ze wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen. Ook is er een directe link naar de Tekenradar. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) en de App Store (iPhone).

Get it on Google Play     

Controle op teken

Stigas, de organisator van de Week van de teek, heeft een korte animatiefilm gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je je hele lichaam systematisch kunt controleren op teken.​

 

Elf misverstanden over teken

Nog altijd is er veel vraag naar het artikel  ‘Elf misverstanden over teken’ uit het Dibevo-Vakblad. Daarom stellen wij deze pagina's nu beschikbaar in een versie die je kunt uitdelen aan je klanten.

Teken, tekentang, lime