11 januari 2023 | Dossier: Veiligheid,

What the hack?! Je doet je deur toch ook op slot?

Je hoort er niets over, maar geloof ons: ook in de huisdierenbranche worden steeds meer ondernemers slachtoffer van een cyberaanval. Het is dus belangrijk om je digitale veiligheid goed te regelen. Toch zien we dat veel ondernemers in onze branche dit probleem onderschatten. Hoe komt dat toch en hoe zorg je ervoor dat je voorbereid bent op een cyberaanval?

Gehackt!

Herken jij jezelf in een of meer van deze redenen?

  • Je hebt het simpelweg te druk! Je bent bezig met ondernemen en daar komen genoeg uitdagingen bij kijken. Ondanks dat je wel weet dat cybercriminaliteit structurele aandacht verdient, is het lastig om in te plannen in de waan van de dag.
  • Je denkt dat je bedrijf niet aantrekkelijk is voor hackers: dat zal jou niet gebeuren.
  • Je denkt dat je heel veel tijd kwijt bent met digitale veiligheid. Je vindt het complex en ziet ertegenop om eraan te beginnen.
  • Je hebt behoefte aan concrete hulp en vindt het moeilijk je weg te vinden in de informatie die verspreid beschikbaar is.

Kleine inspanning – groot resultaat

Hoe zou je het vinden als we zeggen dat je met 20% inspanning de digitale veiligheid van je bedrijf met 80% verbetert? Neem bijvoorbeeld je medewerkers: zij zijn een belangrijke schakel als het gaat om veiligheid. Als zij een paar minuten per jaar investeren in preventie betaalt dat zich snel uit in een hogere veiligheid van je bedrijf.

Als je een aantal simpele basismaatregelen treft, wordt het cybercriminelen een stuk lastiger gemaakt om schade aan te richten. Daarom is Dibevo een samenwerking aangegaan met het platform Samen Digitaal Veilig. Dit online platform biedt onder meer een leeromgeving met video’s voor medewerkers en een risico-inventarisatie voor ondernemers.

Ben je lid van Dibevo? Dan kun je kosteloos de eerste stappen zetten naar digitale veiligheid. Wacht niet totdat je gehackt wordt en spijt als haren op je hoofd krijgt, maar meld je nu aan via samendigitaalveilig.nl/dibevo.