05 december 2018 | Dossier: Wet- en regelgeving

Wintertijd, zomertijd: wat zou jij willen?

De Europese Commissie wil af van de zomer/wintertijd waarbij elk halfjaar de klok moet worden verzet. De kranten staan vol met de voor en tegens en het is voer voor discussie op feestjes. Veel mensen vinden dat we qua tijd niet af moeten wijken van de buurlanden. Maar als we dat doen, dan is de kans groot dat Nederland definitief in de zomertijd terecht komt. En is dat wat we willen?

Zomertijd of wintertijd

Zomertijd; alleen het woord klinkt al leuker, maar laat je daardoor niet op het verkeerde been zetten. Als we de zomertijd gaan volgen en voor altijd zo laten, dan is het in de winter niet eerder licht dan om een uur of 10. Ochtendmensen of mensen die vroeg beginnen met werken zullen de helft van de werkdag in het donker werken. En wat te denken van de biologische klok van huisdieren. Ook wetenschappers houden zich bezig met de zomer/wintertijd-vraag. Zij geven aan dat de biologische klok van mensen het beste met de wintertijd uit de voeten kan.

Graag horen wij wat jouw voorkeur heeft, zodat Dibevo ook namens haar leden een standpunt kan laten horen. Reageren kan tot 15 december.

 

 

Foto: Andrik Langfield