05 december 2018 | Dossier: Ledennieuws

Prins Petfoods introduceert Health Coaches

Prins Petfoods gaat coaches opleiden die bij alle dagelijkse zaken rond huisdieren kunnen helpen. De Prins Health Coach kan onder meer individuele begeleiding en advies geven bij zaken als opvoeding, gedrag, voeding, gezondheid, dierenwelzijn en veiligheid.

Coaching voor huisdieren

De coaches dragen op een zo persoonlijk mogelijke wijze kennis over. Ze helpen huisdiereigenaren de juiste beslissingen te nemen om het welzijn van hun huisdier te optimaliseren en indien nodig tijdig aan te kloppen bij de juiste dienstverleners. Een coach is voor eigenaren een toegankelijke adviseur die extra hulp kan bieden om praktische problemen samen op te lossen.

Opleidingstraject

Binnenkort start een pilot met het opleiden van de eerste Prins Health Coach. Om een breed basisniveau aan kennis te krijgen en te onderhouden, doorlopen alle coaches een opleidingstraject. Daarbij krijgen ze les van diverse specialisten. Iedereen die affiniteit met en kennis van huisdieren heeft en gericht producten van Prins wil kunnen adviseren en verkopen, kan zich voor dit opleidingstraject aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan trimmers, gedragsdeskundigen, fokkers, paraveterinairen en medewerkers van dierenspeciaalzaken, dierenasielen en dierenwelzijnsorganisaties die zich graag willen onderscheiden en professionaliseren. Dan volgt een intakegesprek om de basiskennis zichtbaar te krijgen en een selectieprocedure. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ros Nawijn van Prins Petfoods.