24 januari 2022

Misvattingen en fabels over de huisdierenbranche?

Studenten dierverzorging krijgen vaak genoeg informatie over dieren en wat die dieren nodig hebben, maar hoe zit het met de kennis van de personen die voor die dieren zorgen: de diereigenaren?

Leerbedrijven in de huisdierenbranche geven al langer aan dat er nog wel wat bijgespijkerd kan worden aan het commercieel inzicht van studenten. De studenten zelf hebben soms hun twijfels of dierenwelzijn en geld verdienen eigenlijk wel samengaan of zijn helemaal niet geïnteresseerd in het aspect ‘geld’. Kortom: de verwachtingen matchen niet. Met subsidie van het Aequorfonds heeft Dibevo een speciale studentenpagina in het leven geroepen die de ontbrekende schakel is tussen leerbedrijven, docenten en studenten.


In samenwerking met videoproducer Quynten Stroop en animator Martijn van Hoek (bekend van de animatieserie Jeffrey) heeft Dibevo een reeks video’s ontwikkeld die studenten een blik gunt in het echte bestaan van een dierenspeciaalzaak- en dierenpensionondernemer, en tegelijkertijd afrekent met misvattingen en fabels over de huisdierenbranche. Ook is er een video over trends en ontwikkelingen in de branche en hoe leveranciers en dierenspeciaalzaken die trends oppakken, of juist niet.

De video’s op de studentenpagina geven antwoorden op vragen als ‘hoe is het om een eigen hondenpension te hebben, ‘kun je zomaar ‘nee’ zeggen tegen een klant die een huisdier wil kopen’, hoe ziet een dag in een dierenspeciaalzaak eruit, hoe bepaal je welke producten in je in een winkel verkoopt, en nog veel meer.

Direct naar de studentenpagina

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gijs van den Assum, voorzitter Dibevo. Tel 033-4550433 of info@dibevo.nl