8 juli 2021 | Dossier: Marktinformatie,

88 miljoen huishoudens in Europa hebben een huisdier

De European Pet Food Federation (FEDIAF) heeft haar jaarlijkse overzicht gepubliceerd van de huisdierenpopulatie en de huisdierensector in Europa. Dat betekent een spervuur aan cijfers, maar duidelijk is dat de sector aan alle kanten groeit.

Konijnen

Maar liefst 88 miljoen huishoudens (38%) houden één of meer huisdieren. In 2020 groeide de diervoedingsindustrie met 2,8%. Er werd 8,5 miljard ton voer verkocht, goed voor 21,8 miljard euro.

De markt voor dierbenodigdheden en diensten voor huisdieren maakte ook een flinke groei door. Huisdiereigenaren gaven 21,2 miljard uit aan diensten en producten, 1,5 miljard meer dan het voorgaande jaar en een stijging van 7,6%. Uitgesplitst komt dat neer op 9,2 miljard aan dierbenodigdheden en 12 miljoen aan diensten.

FEDIAF - facts & figures 2020

Het rapport met alle cijfers is te downloaden via de website van FEDIAF

Huisdier heeft bijgedragen aan gezondheid

“Onderzoek uitgevoerd tijdens de pandemie heeft aangetoond dat huisdieren nadelige psychologische effecten van de lockdowns en sociale beperkingen hebben verlicht”, zegt Raquel Izquierdo de Santiago, secretaris-generaal van FEDIAF. “74% van de huisdierbezitters gelooft dat hun dier heeft bijgedragen aan hun geestelijke gezondheid, en 86,5% was het ermee eens dat hun dieren emotionele steun hadden verleend.”