27 juli 2021 | Dossier: Wet- en regelgeving,

Aanscherping van importregels Verenigd Koninkrijk komt in zicht

Vanaf 1 oktober scherpt het Verenigd Koninkrijk (VK) de importregels aan. Fase 2 van het Border Operating Model gaat van start, een belangrijke fase voor onze branche. 

Transport snelweg

Fase 2 betekent een aanscherping van de regels rondom import in het VK van dieren, dierlijke producten, planten en plantaardige producten. In maart werden er wijzigingen in het Border Operating Model aangekondigd, zowel in termen van productcategorieën als in termijnen.

Up to date 

Inmiddels is het Border Operating Model bijgewerkt naar aanleiding van de aangepaste tijdlijn voor de invoering van de verschillende fases. Ook zijn er aanvullende details over beleid en processen toegevoegd. 

Casestudies

Daarnaast zijn er verschillende casestudies uitgewerkt die duidelijk weergeven wat er van begin tot eind zal plaatsvinden tussen het VK en de EU bij het importeren of exporteren van goederen. Deze casestudies kunnen als voorbeeld dienen, maar het Border Operation Model is nog altijd leidend en bevat meer details.

Een overzicht van alle documenten is te vinden op de overheidspagina van het VK. Zorg dat je tijdig voorbereid bent op de wijzigingen. Zo voorkom je problemen bij de grens, of zelfs al eerder.