22 mei 2017 | Dossier: Ledennieuws

Beeztees neemt Karlie Flamingo over

Het Nederlandse moederbedrijf van Beeztees, Pet Supplies Beheer BV, heeft het in Duitsland gevestigde Karlie Flamingo GmbH overgenomen. Naast 100% van de aandelen zijn ook de handelsnamen ‘Karlie Flamingo’ en ‘Karlie’ aangekocht.

Beeztees neemt Karlie Flamingo over

Karlie Flamingo GmbH is al meer dan 40 jaar een bekende internationale leverancier van huisdierbenodigdheden en fabrikant van ‘high quality’ halsbanden en lijnen. Met een assortiment van 7000 artikelen voor hond, kat, knaagdier, vogels en vissen zijn ze de nummer 2 in de Duitse markt. Meer dan 100 medewerkers bedienen een breed en divers klantenbestand, waarbij service en category management belangrijke onderdelen zijn.

Karlie blijft zoals het nu is, een zelfstandig opererend bedrijf met zijn eigen merk, logistiek, medewerkers en management. Met een kapitaalinjectie van het nieuwe moederbedrijf kan Karlie zijn uitlevergraad verder verhogen. Daarnaast zal Beeztees Karlie gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Eind vorig jaar werd het Belgische deel van Flamingo overgenomen door Laroy Group. Het bedrijf Flamingo Pet Products NV opereert als een ‘stand-alone’ bedrijf binnen de Laroy Group.