25 november 2021 | Dossier: Wet- en regelgeving,

Boa aan deur trimsalon? Laat het ons weten

Vandaag hebben wij een officiële bevestiging ontvangen van de overheid dat trimsalons in de avonduren open mogen blijven op basis van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19. Dat betekent dat ons standpunt correct is, namelijk dat een trimsalon niet onder de locaties valt waarvoor de vervroegde sluiting geldt. Of anders gezegd: een trimsalon is geen publieke plaats, contactberoep, doorstroomlocatie of andere locatie waarvoor de beperkingen gelden.

Boa

Die bevestiging lijkt een formaliteit, maar is belangrijk om trimsalons de zekerheid te kunnen geven dat ze geen boete riskeren als ze openblijven in de avonduren. Dus mocht je als trimsalon een boa aan de deur krijgen, laat hem of haar dan dit bericht lezen en meld het vervolgens aan ons.

Niet voor niets zijn wij al vanaf begin november druk doende om de overheid en de politiek (opnieuw) te vertellen dat het dierenwelzijn niet door de maatregelen onder druk mag komen te staan, zoals bij de vorige lockdown. Ook hebben wij de overheid opgeroepen om bedrijven die nodig zijn voor de verzorging voor dieren, zoals trimsalons, hondenscholen en hondenuitlaatservices, als noodzakelijk of essentieel te behandelen.

Wij wachten in spanning af wat het OMT gaat adviseren en met welke nieuwe maatregelen het kabinet vrijdag tijdens de persconferentie gaat komen. Houd je in de tussentijd aan de basisregels en de 1,5 meterregel, want ook onze branche heeft de verantwoordelijkheid zo veel mogelijk bij te dragen aan het beperken van besmettingen. We houden je op de hoogte.