28 januari 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Check die drol!

Uit een uitvraag van Prins Petfoods blijkt dat honden- en katteneigenaren vaak onwetend zijn over hoe een honden- of kattendrol er eigenlijk uit hoort te zien. Wat zijn alarmsignalen, en wat  moet je dan doen? Onder het motto ‘Check die drol!’ lanceert de voerfabrikant dit voorjaar een campagne waarbij de ontlasting van honden en katten centraal staat.

Check die drol!

Via de website van Prins kunnen eigenaren de drol van hun dier checken en een gericht (voedings)advies krijgen. Daarbij worden ze geholpen door de ludieke Dr. Ollie, een geanimeerde vlieg met veel praktijkervaring. Hij legt aan de hand van een scorekaart uit dat de vorm en kleur van honden- en kattendrollen iets zeggen over de voeding, spijsvertering en daarmee de gezondheid van het dier. Dr. Ollie is te bekijken via YouTube.

Het effect van voeding

Uit het onderzoek, dat 1692 reacties opleverde, blijkt dat 39% van de hondeneigenaren en 21% van de katteneigenaren weleens is overgestapt naar een andere voeding, in de hoop dat de ontlasting van hun dier daar beter van zou worden. Die overstap had bij maar liefst 90% van de honden en 80% van de katten het gewenste effect.