11 maart 2021

Coronaschuld? Verleng je belastinguitstel vóór 1 juli

Bij bijna 60.000 ondernemers lopen op dit moment belastingschulden op terwijl hun uitstel van belastingbetaling is verlopen. Als je de nieuwe belastingen niet kunt betalen, dan is het raadzaam om het bijzonder uitstel te verlengen. Alleen zo kun je een beroep doen op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden. Verlengen of aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan tot en met 30 juni op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.

Belastingdienst

Twijfel je of je voor 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Dan raadt de belastingdienst aan om het bijzonder uitstel voor 1 juli aan te vragen of te verlengen. Want wie het uitstel niet verlengt, komt ook niet in aanmerking voor de betalingsregeling.

Betalingsregeling: ook als je niet eerder uitstel hebt aangevraagd

In de huidige aflossingsregeling moeten ondernemers die gebruikmaken van uitstel van betaling op 1 oktober starten met het aflossen van hun schulden. Dit mag in 36 maanden. Tot het einde van het jaar rekent de Belastingdienst 0,01 procent rente bij het invorderen.

Alle ondernemers met bijzonder uitstel van betalen komen in aanmerking voor de betalingsregeling, mits je na afloop van de uitstelperiode je belastingen weer op tijd betaalt. Lukt dat niet, dan kunnen je je betalingsuitstel verlengen tot 1 juli.

Ook als je nog niet eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kun je dat alsnog doen  tot 1 juli van dit jaar. Aanvragen of verlengen kan op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.