6 april 2020 | Dossier: Ledennieuws,

De Lindenberg wil een beetje positiviteit brengen

In deze verwarrende tijden lijken weinig dingen nog zeker, maar gelukkig blijven er altijd zaken waar niet aan te tornen valt. Zoals: als je bij een hondenpension werkt, dan houd je van honden. Hondenpension De Lindenberg heeft zo’n 20 medewerkers die, net als hun werkgeefster José van de Linden, laten zien dat dit een waarheid als een koe is. Op zondag 6 april zette De Lindenberg deze collage op Facebook. Op maandagochtend waren er ruim 400 likes en was het item 153 keer gedeeld.

Collage van De Lindenhoeve

“Het was een idee van onze medewerkster Lysan”, vertelt José. “Wij wilden in deze moeilijke tijden graag een positieve boodschap brengen en toen kwam Lysan met dit idee. In onze groepsapp heeft zij haar collega’s – mét een hond – gevraagd om een foto van hun hond te maken, bij een A4-tje met een woord erop. Dezelfde dag nog had iedereen een foto gestuurd en daarmee heeft ze deze collage gemaakt.”

Tegenwicht bieden

Ook bij De Lindenberg is het deze dagen veel te rustig. “Gelukkig hebben wij nog wat honden in de dagopvang, maar natuurlijk maak ook ik me zorgen”, zegt José. “Als je door je bedrijf loopt en al die lege hondenverblijven ziet, grijpt het verdriet je soms bij de keel.

Maar met verdrietig worden, schiet je niks op. Wij proberen een tegengewicht te bieden tegen alle negativiteit waar mensen nu mee geconfronteerd worden. Zo is vandaag een van de honden uit onze hondencrèche jarig. Zijn eigenaresse had cupcakes gemaakt, ook daar zetten we straks een foto van op Facebook. Een beetje positiviteit brengen, dat is belangrijk, in deze tijden.”