4 februari 2014

Dibevo ondertekent intentieverklaring ‘gezonde hond in Nederland’

Sharon Dijksma intentieverklaring

Dibevo heeft de intentieverklaring ‘de gezonde(re) en sociale hond in Nederland’ ondertekend. De verklaring bestaat uit een breed gedragen projectplan met concrete maatregelen die gedrag, welzijn en gezondheid van de hond in Nederland structureel moeten gaan verbeteren. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken nam op 3 februari de intentieverklaringen voor het plan in ontvangst.

Organisator en trekker van het project is de Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van rashonden in Nederland. Behalve Dibevo en de Raad van Beheer is de intentieverklaring ondertekend door Universiteit Utrecht Faculteit Diergeneeskunde, KNMvD, Wageningen UR, Koninklijke Hondenbescherming, Platform Verantwoord Huisdierenbezit, Stichting Zeldzame Huisdierenrassen, LICG, HAS Den Bosch en Citaverde College. De uitvoering van het projectplan start vanaf medio 2014.

Op de foto: Staatssecretaris Dijksma ontvangt de intentieverklaringen van de deelnemende organisaties uit handen van de directie van de Raad van Beheer, Ingeborg de Wolf en Rony Doedijns.