8 mei 2017 | Dossier: Kennisdagen,

Dierenpension-themamiddag bij Dierenhotel Camping Kennels in Soest

Op woensdagmiddag 7 juni organiseert Dibevo weer een inspirerende en gezellige themamiddag voor Dibevo-leden met een dierenpension. Een prima gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen en bij te praten met vakgenoten. Dit jaar zijn we te gast bij Dierenhotel Camping Kennels in Soest.

Camping Kennels

Natuurlijk zal eigenaar Mirjam Riecker een rondleiding verzorgen door het dierenhotel, maar we halen ook even het net op rond wat er speelt in dierenpensionland. Daarna zal gedragstherapeut Hermien Beijl een lezing geven over bijtincidenten in het dierenpension.

Voorkomen van bijtincidenten: herken de signalen

Hermien BeijlAgressieve honden: veel dierenpensionhouders krijgen er vroeg of laat mee te maken. Je weet dat interactie tussen honden in het slechtste geval tot een bijtincident kan leiden, maar je schrikt je toch een ongeluk als je ziet dat de ene gasthond door een andere wordt aangevallen. Het is dus zaak dat je probleemgedrag van een hond in een vroegtijdig stadium herkent en daar ook naar handelt, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Gedragstherapeut Hermien Beijl geeft je tijdens de themamiddag tips en handvatten om bijtincidenten te voorkomen en de signalen te herkennen die aan agressief gedrag vooraf gaan. Hermien is eigenaar van Hondenplusagressie, een bedrijf dat privétrainingen, gedragstesten en gedragstherapie geeft aan honden én hun baasjes.

Programma

12.30 - 13.15 uur Ontvangst met lunch
13.15 - 13.45 uur Welkomstwoord van Dibevo-voorzitter Joost de Jongh en Dierenhotel Camping Kennels
13.45 - 14.45 uur Bezichtiging dierenhotel
14.45 - 15.00 uur Korte koffie/theepauze
15.00 - 16.00 uur Lezing door Hermien Beijl
16.00 - 17.00 uur Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Locatie

Dierenhotel Camping Kennels
Birkstraat 148
3768 HP Soest
www.campingkennels.nl