17 juni 2021 | Dossier: Evenementen,

Digitale Interzoo goed voor 9.500 bezoekers

Producten spotten en aanraken was er natuurlijk niet bij op de digitale versie van de Interzoo die begin juni plaatsvond, maar toch trok het evenement 9.513 bezoekers naar de portal, waarvan 30% uit Duitsland. Aan Interzoo.digital deden 348 exposanten mee uit 78 landen. De portal blijft nog open tot 30 juni.

Interzoo.digital

Naast de lezingen en discussies wisselden de bezoekers in totaal zo'n 130.000 chatberichten en 2.300 videogesprekken uit. Meer dan 210.000 van de ongeveer 445.000 bezoeken waren gericht op de exposantenprofielen, aldus organisator WZF.

Dierenwelzijn

Bij de opening van Interzoo.digital dingen de sprekers dieper in op het toegenomen huisdierbezit in coronatijd en dat de huisdierensector medeverantwoordelijk is voor het welzijn van deze dieren. Volgens het Duitse ZZF is het aantal huisdieren in Duitsland met bijna een miljoen toegenomen tot bijna 35 miljoen honden, katten, kleine zoogdieren en siervogels.

Marktonderzoeker Euromonitor International voorspelt dit jaar een wereldwijde omzetstijging in dierbenodigdheden van ruim 7,5%.

“Als het maatschappelijke belang van huisdieren blijft groeien, is er extra vraag naar de expertise van de huisdierenbranche”, stelde ZZF-voorzitter Norbert Holthenrich. “We moeten daarom een eerlijke en duurzame handel in dieren steunen en onze stem verheffen tegen dubieuze handelaren of massafokkers die het welzijn van dieren niet voorop stellen.

Beursplatform tot 30 juni beschikbaar

Het digitale platform van Interzoo blijft nog even beschikbaar. Tot en met 30 juni is het mogelijk om de profielen te bezoeken, congresbijdragen te bekijken en informatie op te vragen.