15 juni 2016

Fink maakt financiering aanvragen eenvoudiger

De afgelopen jaren is het aantal verstrekte financieringen sterk gedaald, en dat geldt met name voor investeringen van minder dan 250.000 euro. Het ministerie van Economische Zaken is daarom het proefproject Fink (de afkorting van Financieringslink) gestart. Fink moet het aanvragen van financiering eenvoudiger maken en de investeringen voor mkb-bedrijven stimuleren.

 

Hoe werkt Fink?

Fink leidt je naar passende financiers die je onderneming verder kunnen helpen. Je vult je bedrijfsgegevens in en de soort financiering die je zoekt en stuurt dit via het online portaal eenvoudig naar een selectie van financiers die bij Fink zijn aangesloten. De investeerders bekijken of je aanvraag bij hen in aanmerking komt voor financiering en laten je dit via het online portaal van Fink weten. Je kunt daarna zelf contact opnemen met de financier die het beste bij je past, om verder te onderzoeken hoe de financiering vorm kan krijgen.

Direct naar de Fink-website

Financieringswijzer en Fink: wat is het verschil?

Waar de Financieringswijzer uitsluitend een oriënterend advies geeft over mogelijke financieringsvormen, is Fink gericht op het daadwerkelijk aanvragen van financiering.