6 december 2023 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Geldmaat verwacht grote kerstdrukte bij geldautomaten

Door de verwachte grote kerstdrukte bij geldautomaten, voorziet Geldmaat dat geldautomaten op sommige locaties buiten gebruik raken. Om een tevergeefs bezoek aan een geldautomaat te voorkomen, adviseert Geldmaat om altijd eerst op de Locatiewijzer te kijken welke automaten nog beschikbaar zijn.

Geldmaat

Doordat de kerstdagen dit jaar direct na het weekend vallen, zijn er minder dagen om automaten te vullen, zo laat Geldmaat weten. Tegelijkertijd zijn er rond Kerst altijd veel meer transacties. Die combinatie zou op sommige locaties weleens tot uitval van automaten kunnen leiden. Vandaar de oproep om altijd eerst de Locatiewijzer te raadplegen voordat je de dagopbrengst van je winkel afstort of juist geld wilt pinnen. 

Geldmaat zegt zo veel mogelijk te willen inspelen op piekmomenten door bij het legen en vullen van automaten voorrang te geven aan locaties die veel gebruikt worden, of omdat ze in een omgeving staan waar weinig alternatieven zijn.

Eerder dit najaar bevestigde Geldmaat al dat het kampt met uitval van geldautomaten. Dat zou te wijten zijn aan een gebrek aan onderdelen.

Naar de Locatiewijzer