09 april 2019 | Dossier: Ledennieuws

Gloednieuwe trainingshal bij Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld

Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld organiseerde op 31 maart hun open dag. Dit jaar was die extra bijzonder omdat eigenaren Frans en Anjo Brock hun gloednieuwe trainingshal aan het publiek konden laten zien.

Nieuw trainingshal Dp In 't Veld

“Het was een prachtige dag”, vertelt Anjo. “Het weer werkte mee, de sfeer was super en we schatten dat er wel zo’n acht- of negenhonderd bezoekers waren. Toevallig stapte er hier zojuist een klant binnen, hij was zelf niet op de open dag maar had horen vertellen dat het zo leuk was. Er was een aantal standhouders, voor hun was het natuurlijk ook heel leuk dat de belangstelling zo groot was.”

Trainingshal met eb- en vloedbodem

De trainingshal is gloednieuw en maar liefst 50 x 25 meter groot. Binnenin is een oefenbaan met zandbodem die (natuurlijk) voor hondentrainingen maar eventueel ook voor paardensport gebruikt kan worden. “In de uren dat wij hem niet gebruiken willen we de hal gaan verhuren”, vertelt Anjo. “Aan hondenscholen maar eventueel ook aan ruiters. Het feit dat we hier veel parkeerplaatsen hebben – zondag stonden er zo’n honderd auto’s – is daarbij een pre. De hal heeft een eb- en vloedbodem waarmee we het zand vochtig en stevig kunnen houden. We hebben de hal goed geïsoleerd, hij is geluiddicht en dat geeft een rustige sfeer.”

Geluidswal

Ook vergunningtechnisch geeft de nieuwe hal een aantal voordelen. Anjo: “Toen wij onze hondentrainingen buiten op het veld gaven, mochten we enkel in de ochtenduren cursussen geven, aan een beperkt publiek. Als het pension in het hoogseizoen vol was, mochten we geen cursussen geven. Met deze hal is de vergunning verruimd. Hij vormt een geluidswal tussen ons en de buren. Hierdoor mogen we de honden nu vergunningstechnisch twee keer zo lang buiten laten als voorheen. Wat dat betreft heeft die hal voor ons echt alleen maar voordelen, met voor onze cursisten als belangrijkste: droog staan als het regent.”

Wil jij Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld met eigen ogen bekijken? Op 14 mei vindt, bij Dierenwelzijnscentrum In ’t Veld de jaarlijkse dierenpension-themamiddag plaats.