30 januari 2018 | Dossier: Dierenwelzijn, Klanten,

Kiezen of delen in de Maand van het Gebit

Klanten denken vaak dat het met het gebit van hun huisdier wel goed zit. Het dier eet ‘gewoon’ zijn eten op, dus dan is er toch niets aan de hand?

Gebit

Vaak zijn gebitsproblemen niet direct zichtbaar. Denk maar hoe je er zelf mee omgaat. Als je last hebt van je kies, dan eet je wel natuurlijk, maar ontlast je de pijnlijke kies. Je kauwt met je kiezen aan de andere kant van je mond en je voorkomt dat zoetigheid of koud water in de buurt komen van je pijnlijke kies.

Symptomen gebitsproblemen

Stinkt een dier uit zijn bek of knoeit het met zijn eten? Heeft een hond geen zin om een touwtrekspel te spelen? Houdt een kat zijn vacht minder schoon? Kwijlt een konijn en heeft hij vieze voorpoten? Dit kunnen allemaal aanwijzingen zijn dat een huisdier last heeft van zijn gebit.

Maand van het gebit

Tijdens de Maand van het Gebit kun je je klanten net even wat extra advies geven over gebitsverzorging. Organiseer bijvoorbeeld een gebitscontrolemiddag in samenwerking met een dierenarts of geef advies over producten die de tandplak kunnen verminderen, zoals juiste voeding, flosstouw of het aanleren van een tandenborstel. Dat levert je direct extra klandizie op.

En wil je op dit punt graag tips van Dibevo-dierenarts Stijn Peters (en ben je lid van Dibevo), neem dan gerust contact met ons op.