5 juli 2022 | Dossier: Bedrijfsvoering, Klanten,

Nieuwe Europese wetgeving: digitale toegankelijkheid wordt de norm

Stel je hebt de aankomende periode tijd om je website eens flink onder handen te nemen of er is een nieuwe collectie die in de webshop gezet moet worden. Misschien staat er zelfs een geheel nieuwe website op de planning. Kijk dan direct even naar de digitale toegankelijkheidseisen. Er komt namelijk Europese wetgeving aan die digitale toegankelijkheid verplicht.

Vanaf 2025 gaat de Europese toegankelijksheidswet gelden, een internationale wetgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat webwinkels digitaal toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking en senioren. Natuurlijk vraagt dit tijd en aandacht maar digitale toegankelijkheid biedt ook kansen voor je bedrijf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een betere toegankelijkheid de algehele kwaliteit van je website vergroot.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de aanpassingen die noodzakelijk zijn voor mensen met een beperking ook bijdragen aan de snelheid, algehele vindbaarheid en kwaliteit van een website. Dus ook reguliere internetgebruikers profiteren van een toegankelijke website.

Toegankelijkheidsscan

Op de website www.ismijnsitetoegankelijk.nl krijg je, na het invoeren van je webadres, een indicatie van aandachtspunten die er zijn voor jouw website als het gaat om digitale toegankelijkheid.

Naar de zelfscan