29 november 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Hondentaak voert actie tegen overpopulatie honden op Antillen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) denk je al snel aan energiebesparing, ecologische voetafdrukken en andere duurzaamheidsthema’s, maar dierenwelzijn en maatschappelijke betrokkenheid horen daar natuurlijk ook bij. In Nederland mogen we alles goed geregeld hebben; op Curaçao is dat wel anders. De overpopulatie van honden is daar echt een groot probleem. Oud-eiland-bewoner (en Dibevo-lid) Judith Fick van Hondentaak zet zich daarom in voor het sterilisatiefonds van Stichting Dog op Curaçao. Geen hondentaak die ze dagelijks uitvoert, maar wel zo belangrijk.

Stichting Dog op Curaçao

“Er zijn weliswaar veel mensen die een hond uit Curaçao willen adopteren en hier aan een goed leven willen helpen, maar daarmee wordt het probleem natuurlijk niet opgelost”, vertelt Judith. “Het is dweilen met de kraan open. Ik heb zelf op Curaçao gewoond en draag het eiland een warm hart toe. Los van het feit dat er daar te veel pups geboren worden, veroorzaakt het voor de honden ook veel leed.”

Stichting Dog
op Curaçao helpt deze honden. Niet alleen met opvang, herplaatsing, de beste zorg en heel veel liefde, maar ook door het steriliseren van de honden. Voor ca. 60 euro kan de stichting één hond laten steriliseren. Wil je doneren? Klik dan op deze link en bepaal zelf het bedrag dat je wilt geven aan het sterilisatiefonds.