3 juni 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Promotie,

Geen tijd & geld voor digitalisering? Schakel een Digitale Werkplaats in

Digitalisering, online ondernemen, automatisering: je weet dat het je bedrijf verder kan helpen, maar het ontbreekt je simpelweg aan tijd, kennis en geld om ermee aan de slag te gaan. Dure ICT-specialisten inschakelen of het eigen personeel bijscholen is vaak geen optie, maar wat dan wel?

Digitale Werkplaats

Om dit probleem te ondervangen zijn er op initiatief van het ministerie van EZK zogeheten Digitale Werkplaatsen opgericht. Wat is het idee? In zo’n werkplaats krijg je als mkb-ondernemer hulp op maat van studenten uit het hbo, mbo of wo, docenten en experts. Zij helpen je op weg met bijvoorbeeld online sales & marketing en automatisering. Het kan variëren van je website op orde krijgen tot het gebruiken van data om je bedrijfsprocessen beter in te richten.

Kortom: de hulp inroepen van een Digitale Werkplaats kan jou als ondernemer het beslissende zetje geven om digitalisering (verder) op te pakken.

Meer informatie over de Digitale Werkplaatsen en hoe je je kunt aanmelden, vind je op de website van Katapult. Handig om te weten: Katapult is een netwerk van meer dan 300 samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Digitale Werkplaats