3 juni 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Miauw Kattentherapie breidt uit met trimsalon

Wat doe je als je bedrijf door de coronacrisis bijna stil komt te vallen? Anneke Houbraken besloot die extra tijd in te zetten om een oud idee nieuw leven in te blazen: een vakopleiding kattentrimmen volgen en een kattentrimsalon openen. En dat is gelukt! Begin juni gingen de deuren van Miauw Kattentrimsalon open.

Miauw Kattentrimsalon

Anneke Houbraken werkt inmiddels al 7 jaar als gediplomeerd en gecertificeerd gedragstherapeut. Van de honderden katten (en eigenaren) die ze heeft geholpen, merkte ze dat vachtproblemen vaak aan de wieg staan van probleemgedrag. Denk aan klitten of vilt die indirect aan de huid trekken en pijn veroorzaken. Dat triggerde haar interesse in kattentrimmen.

“Een paar jaar geleden ben ik gestart met een opleiding voor kattentrimmen”, vertelt Anneke, “maar door persoonlijke omstandigheden heb ik helaas moeten afhaken. Daarna kon ik de tijd en motivatie niet meer vinden om opnieuw te starten... totdat corona ons overviel en we daardoor thuis kwamen te zitten met véél meer vrije tijd. Daarop ben ik een online opleiding kattentrimmen gaan volgen. Dat bleek de gouden greep om de trimsalondroom alsnog uit te laten komen.”

Ook voor workshops

Een trimsalon aan huis wilde Anneke niet omdat zakelijk en privé dan te veel door elkaar zouden lopen. De keus viel op een bedrijfsruimte van 50 m2. Prima voor een trimsalon en genoeg ruimte om workshops en lezingen over kattengedrag in eigen beheer te organiseren. Anneke: “Nu huur ik daar 4 tot 6 keer per jaar een ruimte voor. Hoe gaaf en fijn als ik dat ook zelf kan verzorgen!”

En zo werd Miauw Gedragstherapie uitgebreid met Miauw Kattentrimsalon. “Ik ben zo blij met mijn nieuwe bedrijfsruimte”, vertelt een enthousiaste Anneke. “Ik heb de behandelruimte van de trimsalon zo ingericht dat iedere eigenaar hier zijn kat met een gerust hart achterlaat, dat weet ik zeker!”

Anneke Houbraken

Anneke is sinds een aantal jaren ook gastblogger op huisdierenspecialist.nl, de consumentensite van Dibevo. Dit is één van haar laatste blogs.